Itt talál minket: Románia, Hargita m., Parajd, Király u. 386/A

Túraajánlataink

- Kirándulás a Sószoroshoz. Korond-patak szurdokvölgye, a Só-hegy délnyugati részén található, már az 1700-as években is messze földről csodájára jártak. Kialakulásában emberi beavatkozás is közrejátszott: a sóvágók gödröket ásva termelték ki a megélhetést biztosító ásványt. A bányagödrök esővízzel feltöltődve felgyorsították a só oldódási folyamatát, tavacskák, majd tóláncok keletkeztek. A tavak közti, kősóba vájódott völgyek, később oldási dolinák sora alakította ki a Só-szorost, új utat mutatva a Korond-patakának, beparancsolva őt a Só-szorosba. Itt újították fel kaláka révén az iszapfürdőket. A Parajdi Sósziklák kristályképződményei közt éli világát a szíksófű.

- Kirándulás Rapsóné várahoz. A falutól 6 KM-re van a székelyek egyik legrégebbi vára: Rapsonné vára. A Juhod és Szilas patakok által három oldalon körülvett mentsvár lehetett, mondják a tudósok, a legendát szövő ember szerint viszont itt Rapsóné vára állt, aki még az ördögöt is rászedte, hegy aranyat, völgy ezüstöt ígérve egy bűvös útért. A legenda szerint a három tündértestvér (Rapsonné, Tartod, Firtos) egyike építtette, aki az ördöggel kötött üzletet. A tündéri teremtmény még az ördögöt is rászedte, két hegy aranyat, völgy ezüstöt ígérve egy bűvös útért, melyen első harangszótól a harmadikig elérhetett a tordai templomba.

- Kirándulás a Siklódi-kőhöz, s az Atyhai kilátóhoz. Sóvidék egyik legnagyobb kilátójához tartozik, 1025 m-es szintkülönbséggel ahonnan szép kilátás nyílik az Erdélyi-medencére, Etéd vidékére és a Sóvidékre. A kijelölés a parajdi strandtól indul a só-szoros mellett halad el és a parajdi Wellness központot megkerülve tér rá a Felső-Harom patak mentén található erdei útra. Fehér kör alapon sárga pont jelzés jelöli a közel 7 km - es túraútvonalat.

- Kirándulás a Kis Fenyőkőhöz és a Bogdán tetőre. A Görgényi-havasok déli felében elhelyezkedő Bogdán Sí- és Szabadidőközpont, egy hely, ami ideális az elvonulásra, a csendet igénylő életmód táborok, festőtáborok, céges tréningek, szabadidős programok vagy akár természetfotózás lebonyolítására is.

- Sípályák. A Bucsin-tetőn jó felszereltségű sípályák várját a téli sportok kedvelőit. 1200 m tengerszint feletti magasságban a Bucsinon átvezető út mentén, Parajd központjától 15 km illetve 19 km-re található a Bogdán, illetve Havas Bucsin sípálya.

- Kirándulás a Kincses Kodáros dombjára. A szomszédos Felsősófalva határában található, a környék legendás helye. Tetején állítólag évszázadokig egy 30 cm széles kürtőlyuk volt. Azt tartották, hogy ez egy titkos kincses barlangba vezet, hová maga Dáriusz király rejtette mesés vagyonát. Bejáratát a déli oldalon levő szikla alatt képzelték el.

- Kirándulás a Parajdi-Kilátóhoz (2018 nyarán elkészülő, Parajd és Felsősófalva közös dombján).

 

Lépj kapcsolatba velünk!

 

Postacímünk:

537060
Parajd, Király utca,
Hargita megye, Románia

 

Telefonszámunk:

+40740000380

 

Emailcímünk: zsoltgergely82@yahoo.com

 

Közösségi oldalunk

www.facebook.com

Youtube csatornánk

www.youtube.com

Free Joomla! templates by AgeThemes